Üdvözöljük az EMAS Magyarországi weboldalán!
Keresés
>>>   A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) nyilvántartásba vételi kérelmének formanyomtatványa   <<<
>>>   az alábbi linkről letölthető.   <<<
 
Hírek
Az EMAS bemutatása
Az EMAS bevezetésének lépései
Art. 49. cikk bizottsági ülések napirendjéről
EMAS Kerekasztal
Nyilvántartás
Magyarországon akkreditált hitelesítők
Hasznos információk
Fogalomtár
Jogszabályok
GYIK
EMAS
ISO 14001
Kapcsolat

Az ISO 14001 módosítása, hogy megfeleljen az EMAS követelményeinek

 
 • Környezeti politika - az ISO 14001 tartalmazza az elkötelezettséget, de nem feltétele kielégíteni a vonatkozó környezetvédelmi jogszabályokat.

  Az EMAS alatt nyilvántartott szervezeteknél folyamatos javulásra, tökéletesítésre kell törekedni azon felűl, hogy meg kell felelni a környezetvédelmi jogszabályoknak.


 • Tervezés - Az EMAS rendelet nagyon specifikus követelményeket állít a környezeti tényezőkre, míg az ISO 14001-nél kevésbé szabályozott terület. A szervezeteknek garantálni kell, hogy a környezeti tényezőket figyelembe veszik a tervezési szakaszban, minden elemet le kell írni, ami alkalmazható a szervezetre.

  A szervezeteknek vizsgálni kell minden tényezőt az előzetes környezeti átvilágításban. A figyelembe vett és bejegyzett elemeket, ki kell egészíteni, ahol szükséges. Néhány ISO 14001-es vállalat regisztrálta a környezeti hatásokat és megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, nekik felül kell vizsgálni, hogy alkalmazható-e.


 • Megvalósítás - Az EMAS egyik követelménye, hogy alkalmazottak aktív részvételét várja el a környezeti program javításában. Ezt többféle módon lehet megvalósítani, például környezetvédelmi bizottsággal, javaslatok könyve rendszerrel vagy projektalapú csoportmunkával.

  A szervezeteknek törekedni kell arra, hogy a velük szerződő felek és szállítók kielégítsék a szervezet környezeti politikáját.


 • Ellenőrző és javító akciók - Az ellenőrzések gyakorisága nincsen meghatározva az ISO 14001-el rendelkező cégeknél, ezért meg kell határozni ezen időszakokat, ami nem lehet hosszabb 3 évnél.
 • ISO 14001

  készítette a CARNATION
  © Copyright 2005 EMAS Minden jog fenntartva EU EMAS honlapja Oldaltérkép Látogatóink száma: 1591052
  Főoldal