Üdvözöljük az EMAS Magyarországi weboldalán!
Keresés
>>>   A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) nyilvántartásba vételi kérelmének formanyomtatványa   <<<
>>>   az alábbi linkről letölthető.   <<<
 
Hírek
Az EMAS bemutatása
Az EMAS bevezetésének lépései
Bevezést segítő útmutatók
A környezetvédelmi nyilatkozat
Art. 49. cikk bizottsági ülések napirendjéről
EMAS Kerekasztal
Nyilvántartás
Magyarországon akkreditált hitelesítők
Hasznos információk
Fogalomtár
Jogszabályok
GYIK
Kapcsolat

Bevezést segítő útmutatók

Nemzeti érdek, hogy a szervezetek , különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra, minél nagyobb lehetőséggel rendelkezzenek a piaci versenyben. Az EMAS rendelet szerinti működés, már a kiépítés során eredményezhet megtakarításokat, azzal, hogy ráirányítja a figyelmet azokra a dolgokra, melyek a napi rutin tevékenységek között elkerülik a tevékenységgel minden nap foglalkozók figyelmét. Biztosíthatja az előre tervezést, ne későn ébredve legyen kötelezettség, ami korábban lehetőség volt. A rendszer kiépítése a hitelesítési és nyilvántartási kötelezettség nélkül is hozhat gazdasági előnyöket.
A Vidékfejlesztési Minisztérium segítséget kíván nyújtani, azoknak a szervezeteknek, amelyek tájékozódni szeretnének mit is vállalnak, ezért az EU által korábban kidolgozott és ajánlott útmutatókat magyar nyelven is elérhetővé tesszük számukra honlapunkon. Ezek az útmutatók még a korábbi, 761/2001/EK EMAS rendelet alapján készültek, de ma is érdemi támpontot nyújthatnak a szervezetek részére, az új rendelet szerinti útmutatók elkészültéig.  


készítette a CARNATION
© Copyright 2005 EMAS Minden jog fenntartva EU EMAS honlapja Oldaltérkép Látogatóink száma: 1591036
Főoldal