Üdvözöljük az EMAS Magyarországi weboldalán!
Keresés
>>>   A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) nyilvántartásba vételi kérelmének formanyomtatványa   <<<
>>>   az alábbi linkről letölthető.   <<<
 
Hírek
Az EMAS bemutatása
Az EMAS bevezetésének lépései
Art. 49. cikk bizottsági ülések napirendjéről
EMAS Kerekasztal
Nyilvántartás
EU
Magyar
Magyarországon akkreditált hitelesítők
Hasznos információk
Fogalomtár
Jogszabályok
GYIK
Kapcsolat

Nyilvántartás

A hitelesített környezeti nyilatkozattal rendelkező szervezet, a tagállamok által meghatározott formában benyújtja adatait, a hitelesített környezeti nyilatkozatát, kifizeti a tagállamonként eltérő mértékű nyilvántartásba vételi díjat, a tagállam által kijelölt szervezetnek. A nyilvántartás vezetésére kijelölt szervezet a hitelesített környezeti nyilatkozatot (nyilatkozatokat) továbbítja a területileg illetékes környezetvédelmi hatósághoz, annak megállapítására, hogy a szervezet teljesíti-e a Rendelet által meghatározott valamennyi követelményt. A nyilvántartás vezetésére felhatalmazott szervezet a hatósági jóváhagyást követően, ellenőrzi a környezeti hitelesítő akkreditációját és amennyiben mindent megfelelőnek talál, nyilvántartásba veszi a kérelmező szervezetet és nyilvántartási számot ad neki. Amennyiben a kötelezettségeknek a szervezet nem felel meg, a nyilvántartásba vételt, a nyilvántartás vezetésére feljogosított szervezet, a Rendeletben szabályozott módon és esetekben, megtagadhatja. A nyilvántartásba vétel alapján a szervezet az EMAS védjegy használati jogosultságát is megszerzi.

A nyilvántartás vezetésére feljogosított szervezet (Magyarországon az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség).
Minden tagország, saját területén kijelöli azt a független szervezetet amely, a tagállamok egységes gyakorlata szerint, az arra alkalmas szervezeteket nyilvántartásba vegye, az Európai Bizottságot havonta tájékoztassa a környezeti hitelesítők és a nyilvántartásba vett szervezetek aktuális jegyzékéről.

Magyarországon a szervezetek nyilvántartását az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség végzi.

Döntés született arról is, hogy a bevezetés időszakában, a Főfelügyelőség nyilvántartási díjat nem számít fel.Nyilvántartás

készítette a CARNATION
© Copyright 2005 EMAS Minden jog fenntartva EU EMAS honlapja Oldaltérkép Látogatóink száma: 1591041
Főoldal