Üdvözöljük az EMAS Magyarországi weboldalán!
Keresés
>>>   A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) nyilvántartásba vételi kérelmének formanyomtatványa   <<<
>>>   az alábbi linkről letölthető.   <<<
 
Hírek
Az EMAS bemutatása
Az EMAS bevezetésének lépései
Art. 49. cikk bizottsági ülések napirendjéről
EMAS Kerekasztal
Nyilvántartás
Magyarországon akkreditált hitelesítők
Hasznos információk
Fogalomtár
Jogszabályok
GYIK
EMAS
ISO 14001
Kapcsolat

Hogyan lehet bevezetni az EMAS-t, ha az EN ISO14001 már létezik?

 A módosított EMAS-ban már könnyebb elérni az EMAS-t az ISO 14001 után. A szervezeteknek kisebb változtatásokat kell végrehajtani, néhány elemet hozzáadni az EMAS megszerzéséhez. Folyamatábra mutatja a további szükséges lépéseket az ISO 14001 szerint tanúsított vállalatok részére.

A szükséges kiegészítések az EMAS megszerzéséhez:
  1. Előzetes környezeti átvilágítás - Az EMAS megköveteli az előzetes környezeti átvilágítást, hogy a szervezetek felmérjék a környezeti tényezőket. Ha egy szervezet már tanúsította környezetvédelmi vezetés rendszerét ISO 14001-en, akkor nem feltétlenül szükséges a hivatalos környezeti átvilágítás az EMAS-hoz. Feltétel, hogy a környezeti tényezők azonosításához és értékeléséhez szükséges adatokat megadta.


  2. Környezetvédelmi nyilatkozat - A szervezetnek környezetvédelmi nyilatkozatot kell készíteni, a környezetvédelmi vezetési rendszer teljesítmény ellenőrzésének eredménye alapján. Ellenőrizniük kell a környezetvédelmi nyilatkozatban leírtak végrehajtását, és minden adatot vizsgálni kell, amit a környezetvédelmi vezetés hoz létre és szükséges, hogy garantálják ezen adatok helyességét a környezetvédelmi nyilatkozatban.


  3. Hitelesíteni a környezetvédelmi nyilatkozatot és környezeti teljesítményt - Ahhoz, hogy az EMAS-t megszerezzék, a környezetvédelmi nyilatkozatot egy akkreditált környezetvédelmi hitelesítőnek hitelesíteni kell. Ebben a folyamatban ellenőrzik, hogy a nyilatkozat megfelel-e az EMAS követelményeinek és milyen lesz a nyilvános hozzáférés.
ISO 14001

készítette a CARNATION
© Copyright 2005 EMAS Minden jog fenntartva EU EMAS honlapja Oldaltérkép Látogatóink száma: 755027
Főoldal