Üdvözöljük az EMAS Magyarországi weboldalán!
Keresés
>>>   A környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) nyilvántartásba vételi kérelmének formanyomtatványa   <<<
>>>   az alábbi linkről letölthető.   <<<
 
Hírek
Az EMAS bemutatása
Röviden az EMAS-ról
Környezetvédelmi vezetési rendszerek (EMS)
EMAS az EU-ban
EMAS Magyarországon
Az EMAS bevezetésének lépései
Art. 49. cikk bizottsági ülések napirendjéről
EMAS Kerekasztal
Nyilvántartás
Magyarországon akkreditált hitelesítők
Hasznos információk
Fogalomtár
Jogszabályok
GYIK
Kapcsolat

EMAS Magyarországon


Magyarországon a 308/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a szervezetek nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség végzi.

A szervezetek nyilvántartásba vételét, ellenőrzésüket, szükség szerinti felfüggesztésüket és törlésüket a Főfelügyelőség a nyilvántartásba vételt kérvényező szervezet telephelye szerint illetékes környezetvédelmi felügyelőséggel együttműködve végzi.

Magyarországon a kezdeti díjmentesség után 2010. év óta nyilvántartási díjat kell fizetniük a szervezeteknek. A díj mértékét a 308/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet 1. sz. melléklete (55. fősor) határozza meg. 


Magyarországon az EMAS rendelettel kapcsolatos akkreditálási feladatokat a Nemzeti Akkreditáló ület (NAT) látja el, mely felelős a környezeti hitelesítők akkreditálásáért, a környezeti hitelesítők felügyeletéért és nyilvántartásáért.

Az 1995-ben létrehozott Nemzeti Akkreditáló ület a Magyar Köztársaság kizárólagos jogú nemzeti Akkreditáló ülete, amely nem nyereségérdekelt köz ületként működik, törvényességi felügyeletét a gazdasági miniszter látja el.

Az Akkreditáló ület megállapítja, felülvizsgálja és frissíti a környezeti hitelesítők listáját és működési területüket (akkreditálás TEÁOR alapján). A lista változásáról havonta értesíti az Illetékes ületet. A Közösség összes Akkreditáló ületének részvételével zajló ülésein ("Forum of Accreditation Bodies" - FAB) képviseli hazánk érdekeit.készítette a CARNATION
© Copyright 2005 EMAS Minden jog fenntartva EU EMAS honlapja Oldaltérkép Látogatóink száma: 1591026
Főoldal